🚨 ⚠️ INGYENES házhozszállítás minden 20000 Ft feletti rendelés esetén! 📦

Szakállnövesztés - Az egyetlen útmutató, amit el kell olvasnod, hogy mindent tudj a szakállnövesztésről [2023]

augusztus 08, 2019 0 hozzászólás

Szakállnövesztés - Az egyetlen útmutató, amit el kell olvasnod, hogy mindent tudj a szakállnövesztésről 2021

Először is, gratulálunk, hogy eljutottál ehhez a mindent megválaszoló szakáll növesztés útmutatóhoz. Itt megválaszoljuk a leggyakoribb kérdést, vagyis ‘hogyan növesszem meg a szakállam’, legyen akár arcszőrzet növesztés, borosta növesztése vagy szakáll dúsítás a célod.

Akár van már egy foltos szakállad, akár nulláról kezdesz, megtetted az első lépést, hogy tagja legyél a szakállas közösségnek, és megindulj a (minoxidiles) szakáll növesztés útján, aminek a végén egy vagány szakáll vár téged is. (Csatlakozz a magyar szakállnövesztők facebook csoportjához most!)

Figyelmeztetés: Ez NEM egy 3 tippes rövid cikk lesz, ami 10-20%-kal gyorsítja a szakáll növesztésed.

Ha már növeszted a szakállad, és csak egy kis extra növekedésre lenne szükséged, akkor ugorj a cikk végére, vagy olvasd el a dermarolleres útmutatónkat, a DHT és tesztoszteron növelő cikkünket, a 4+1 tippünket szakállnövesztéshez vagy hogyan alakítsd a szakállad dúsabbra cikkünket.

Ennek a blogcikknek a végére pontosan tudni fogod hogyan növessz szakállat. 

Igen, szakállat fogsz tudni növeszteni a cikk végére, akkor is ha azt hiszed a genetikád kibabrált veled. És még éveket se kell várnod rá.

 

 

Ez a cikk neked szól ha:
  • Nincs szakállad, de szeretnél
  • Nem nő mindenhol a szakállad (avagy foltos szakáll)
  • Van szakállad, de még nem tökéletes (avagy szakáll dúsítás)

Egy olyan megoldást fogok bemutatni neked, amivel a férfiak 98%-a tud szakállat növeszteni (ennél csak a szakáll beültetés hatásfoka a jobb. Na meg a keroziné.)

 

Hogyan növesszem meg a szakállam?

Hogyan növesszem meg a szakállam

Mielőtt erről beszélnénk, van valami amiről tudnod kell:

Nem létezik varázspirula-megoldás, ami szakállat növesztene neked, ha genetikailag nem tudsz szakállat növeszteni... 

Kivéve, hogy van egy olyan megoldás, amit úgy hívnak, hogy minoxidil (amit úgy is ismernek, hogy Kirkland vagy Rogaine) és az pontosan ezt teszi.

A minoxidil stimulálja és felgyorsítja a szakáll növekedését és a meglévő szőrszálakat megerősíti, vastagítja. Majdnem egy szinten van a hatása a szakállbeültetéssel, de csak ezred annyiba kerül (ezért is retteg tőle a transzplantációs iparág és próbálja megijeszteni a férfiakat, hogy ne használják a szakállnövesztő szérumot).

Tudom, hogy őrülten hangzik - és hogy milyen nehéz volt nekem is elhinni legelőször amikor hallottam róla -, viszont több tízezer férfi növesztett már impresszív szakállat minoxidilt használva, minimális vagy foltos szakállal kezdve.

Tudom, hogyha tényleg arra vágysz, hogy király szakállat növessz (és úgy nézhess ki, ahogy mindig is szerettél volna), akkor felkeltettem az érdeklődésedet, és azt is tudom, hogy még szkeptikus vagy. 

Sebaj, olvass tovább és megpróbálom bebizonyítani neked tudományos kutatásokkal, és tényekkel, hogy mennyire egyszerű ma már szakállat növeszteni minoxidillel.

 

Szakáll növesztés, mint sötét varázslat

Minoxidiles szakáll növesztés

Két dolog van, amit gyorsan szeretnék átadni neked, hogy teljes képed legyen a minoxidiles szakállnövesztésről.

  1. A minoxidiles szakállnövesztő egy sötét varázslatnak tűnhet, viszont ha megismered a történetét (nyugi, rövid leszek, ez nem történelem óra :) ) és a működését, akkor egyből kitisztul a kép.

A minoxidilt egy amerikai orvoskutató cég, az Upjohn Company (amit, később felvásárolt a híres Pfizer) fejlesztette ki a 50es években, méghozzá tablettaként szedhető formában, értágítónak. Viszont arra lettek figyelmesek, hogy a tesztalanyokon elkezdett rengeteg szőr nőni.

Hát, meglepő mellékhatás, gondolták, viszont az egyik kutató felfigyelt erre, és elkezdett dolgozni a ma is ismert folyadék minoxidilunkon. Ezt már nem tablettaként kell bevenni, hanem felvinni arra a területre, ahol szőrt szeretnél növeszteni. Olyan sikeres lett, hogy már 30 éve ez az egyetlen engedélyezett hajnövesztő az amerikai hatóságok által.

A minoxidil viszont nem varázslat. Nem kell megijedned, hogy hókusz-pókuszra akarlak rábeszélni. Egyszerűen ahova felkened a bőrödön a szérumot, ott drasztikusan növeli a hajhagymák vérkeringését, ezáltal több tápanyagot juttatva a hajhagymákba, amik néhány hónap alatt megerősödnek, és innentől kezdve elég tápanyag jut el hozzájuk, hogy egészségesen fenntartsák önmagukat.

  1. Kutatások

Oké, tehát a minoxidil az aktív hatóanyaga az olyan készítményeknek, mint a Kirkland vagy a Rogaine hab. És ez a világ első számú dermatológusok által ajánlott hajnövesztő szer.

Már több millió férfi használta sikeresen hajhullásra, és alaposan lekutatták a hatékonyságát, és azt is, hogy mennyire biztonságos. A kutatási eredmények tisztán bizonyítják, hogy újra növeszti a szőrszálakat, aktiválva az alvó tüszőket, gyorsítva a keringést és ezáltal több tápanyagot juttatva a szőrszálaknak.

Ahogy sejtheted, néhány férfi elgondolkodott azon, hogy vajon tudnának-e a minoxidillal az arcukon szakállat növeszteni.

Az ötlet nevetségesnek tűnt először, és néhány évvel ezelőtt még semmi információ nem létezett online a minoxidilról, mint szakállnövesztő szerről.

Viszont most, 2020-ben, széleskörűen elfogadott, hogy a Kirkland Minoxidil a leggyorsabb szakállnövesztési megoldás (a szakállbeültetéstől eltekintve).

Számtalan Facebook csoport van, az egyik több mint ötven ezer taggal, akik arra használják a szert, hogy szakállat növesszenek vele. Vannak Reddit csoportok majdnem tíz ezer sráccal, akik ugyan ezt teszik. 

Csatlakozz a magyar szakállasok facebook csoportjába.

Sőt, még tudományos kutatás is van a minoxidil hatékonyságáról, ahol azt tesztelték, hogy mennyire biztonságos és milyen eredményeket hoz szakállnövesztéshez.

Miután a minoxidil használata, mint szakállnövesztő az egekbe szökött, az ellenzők átváltottak a 'nem működik' véleményükről, arra, hogy 'az eredménye nem marad meg véglegesen'.

Annak ellenére, hogy több tízezer srác ment végig a minoxidiles szakállnövesztés útján, (vagány szakállat növesztve vele a semmiből, aztán abbahagyva a minoxidil használatát) és évekkel később is a tökéletes szakálluk a helyükön van.

 

Szóval használhatok minoxidilt az arcomra, hogy szakállat növesszek?

Rövid válasz:

Igen, a termékeinknél kiválasztod a Kirkland 5%-os Minoxidilt (úgy ismert, mint a legolcsóbb, leghatékonyabb termék), és elkezdheted használni a szakáll területén naponta kétszer 1-1 ml-t felkenve. Ha rendszeresen használod 3-12 hónap múlva teljes szakállal büszkélkedhetsz a csajoknál.

Amit meggyorsíthatsz, ha csomagban veszed meg (mellesleg olcsóbban is jön ki). 

Hosszú válasz:

A hosszabb válasz az, hogy olvasd el a cikkünk második felét, amiben elmagyarázzuk, hogy...

  • A minoxidil hogyan is növeszt szakállat pontosan.
  • Hogy van-e a minoxidilnak mellékhatása.
  • Elmagyarázzuk, hogy az eredmény miért végleges.
  • Mutatunk pár impresszív előtte-utána fotót.
  • Megtanítjuk hogyan használj minoxidilt a szakálladra.
  • És elmagyarázzuk a részleteit a minoxidiles szakállnövesztős kutatásnak.

Készen állsz arra, hogy megtanulj mindent a Kirkland Minoxidil használatáról és vagány szakállat növessz végre? 

Szuper, akkor olvass tovább.

 

Hogyan növeszt szakállat a minoxidil

Hogyan növeszt szakállat a minoxidil

Hihetetlen, de több tíz évnyi kutatás után se tudjuk 100%-ig egyértelműen, hogy a minoxidil miért is ennyire hatásos eszköz szakáll növesztésre.

Amit viszont tudunk, azok a következő tények (készülj fel pár orvosi szakszóra): 

  • A minoxidil aktiválja a kálium csatornákat a szakáll területén, és növeli az arcszőrzet szőrtüszőinek a keringését
  • A prosztaglandin E2 (PGE2) szintjét is növeli, ami ismerten támogatja a haj növekedését.
  • A minoxidil használata átalakítja az alvó szőrtüszőket, aktiv anagén növekedési fázisúvá (ami jó nekünk, hisz ettől fog a szakállunk megmaradni véglegesen).
  • Amint a szőrszálak eljutottak az anagén fázisba, a minoxidil hosszabb ideig tartja ott őket.

De talán ami a legfontosabb nekünk mind közül:

  • Rendszeres használata a minoxidilnek angiogenezist eredményez, ami egy bonyolult orvosi kifejezés arra, hogy új erek keletkeznek (ami miatt több tápanyagot kapnak a szőrszálak és tudnak rendesen növekedni).

Na, abba is hagytuk az orvosi szakszavakkal való dobálózást, viszont fontos volt megemlíteni őket, mert tényleg szeretnénk átadni neked, hogy nem egy garázsban összekevert varázspirulát mutatunk be neked, hanem egy olyan szert, ami 30 éve sikeresen növeszt hajat és szakállat szó szerint több millió embernek. Temérdek kutatás bizonyítja, hogy mennyire biztonságos és hatásos, és az egyetlen szérum, amit az amerikai hatóságok engedélyeztek boltban is kapható hajnövesztő szernek.

Évekig az egyedüli bizonyítékok amik arra utaltak, hogy szakállnövesztésre is lehet használni a minoxidilt, az a sok sikeres tudományos kutatás volt, ahol hajnövesztésre használták kopaszodó férfiakon.

Ez teljesen megváltozott néhány évvel ezelőtt, amikor egy kutató csoport Thaiföldön úgy döntött, hogy letesztelik szakállnövesztésre a 3%-os minoxidil folyadékot egy placebó folyadékkal szemben.

A 16 hetes tanulmányi idő alatt, a kutatók figyeltek minden résztvevő arcán egy 3 cm-es területet, hogy lássák volt-e új szakáll növekedés.

Az eredmény azt mutatta, hogy a minoxidil miatt egekbe szökött az új szőrszálak mennyisége, így megkérdőjelezhetetlenné tették, hogy a minoxidil működik szakállnövesztésre is, és emellett a leghatásosabb módszer erre.

És ne feledjük, hogy ez a 3%-os folyadék eredménye, míg szakállnövesztésre az 5%-osat szoktuk használni, ami még erősebb (csekkold az 5%-os Kirkland Minoxidilt itt).

"A pontos mechanizmusa a minoxidilnek a hajnövekedés promótálására még mindig tisztázatlan, de több hipotézis is létezik. Összefoglalva, a minoxidil 3%-os folyadéka hatékony és biztonságos megoldás szakállnövesztésre."– Dr. Ingprasert et al. (kutatásvezető)

 

Minoxidil szakáll előtte és utána fotók

A népszerűsége a minoxidiles szakállnövesztésnek az egekbe nőtt az utóbbi néhány évben, méghozzá annyira, hogy legalább 50.000 férfi növesztett már vele szakállat (a fórumok, és más csoportok alapján). De valószínüleg igazából még ennél is jóval többen.

Manapság, hogy egy szer működik-e szakállnövesztésre vagy nem, nagyon könnyen bizonyítható hiteles előtte-utána fotókkal.

A szakállnövesztő szérumok, szakállnövesztő olajak és pirulák mindig elbuknak ezen a lépésen (egy kivétellel). Az ilyen oldalak eladói próbálnak fotókat kreálni hozzá, de nem fogsz olyan fórumokat, reddit csoportot, google kereséssel fotókat találni, ahol több ezer valós személy szakállat növesztett volna velük.

És itt jön képbe a minoxidil újra, mert sok ezer független forrásból származó előtte-utána fotó található facebook csoportokban, youtube videókon, redditen, google keresésekből, fórumokon, amiken pontosan láthatod mennyire hatékony szakállnövesztésre, és teljesen szakállmentes srácokból is igazi, teljes szakállas férfiakat csinál.

 

Itt egy videó, ami 100db ilyen fotót mutat:

 

Foltos szakáll dúsítás előtte utána képek vásárlóinktól

 

Szakállnövesztő vélemények

 

 

Minoxidiles szakáll növesztés, mellékhatások és biztonságos-e

Miután szigorú tesztelésen és több próba teszten is átment a minoxidil, elég biztonságosnak ítélte az FDA, hogy elérhetővé tegye bárki számára.

Viszont ez nem jelenti, hogy teljesen mellékhatás mentes. Annak ellenére hogy mi szakállra használjuk, a mellékhatások gyakorlatilag megegyeznek a hajnövesztésre való használatával.

 

Gyakori mellékhatások

A gyakori mellékhatások átlagosan egyszer fordulnak elő 10 felhasználóból.

  • Bőr szárazság – főleg a folyadék minoxidilnál, a bőr szárazság egy gyakori mellékhatás. Ezt az alkohol és a propilén-glikol (ami a szállító anyag szerepét látja el) kombinációja okozza. Szükségesek, hogy felszívódjon a minoxidil, de szárítják a bőrt. Szerencsére nagyon egyszerű ezt megelőzni/orvosolni. Vagy a hab minoxidilt kell használni vagy hidratáló krémet vagy szakáll olajat kell használni.
  • Ideiglenes szakáll hullás – elég érdekesen hangozhat, egy olyan szakállnövesztő szer amitől kihullik a szőr, de ez gyakran előfordul és ez egyáltalán nem olyan rossz dolog, mint elsőre gondolnád. Az oka a "Minoxidil szőrhullatás fázisának" egyszerű. Ahogy a szer átváltoztat több és több szőrszálat aktív anagén növekedési fázisba, több és több telogén pihenő fázisban lévő szőr fog kihullani, helyet adva az új hajszál növekedésének ugyanabból a hajtüszőből.

Az FDA (amerika egyik legszigorúbb kormányszerve) szerint elég biztonságos, hogy bárki megvehesse, de mint minden szer, ennek is vannak potenciálisan mellékhatásai.

Több tízezer felhasználóból, (akik szakállat növesztettek minoxidillal) nagyon kevesen jeleztek bármilyen mellékhatást, ami miatt abba kellett volna hagyniuk a használatát.

Amíg nem használod az ajánlott mennyiségnél sűrűbben vagy többet, a mellékhatások esélye - a bőr szárazságon kívül - rendkívűl alacsony.

 

Hogyan használj minoxidilt szakállnövesztésre?

Szóval, a Minoxidil segít a szakáll növesztésben, de hogyan is kellene pontosan használnom? És meddig kéne az arcomon hagynom? Milyen gyakran kellene használnom? És mekkora mennyiséget kellene használnom?

Mindegyik kérdést megválaszoljuk.

Először is, nézzük, hogy hogyan használd az arcodon...

 

Hogyan használj minoxidilt szakállnövesztésre 5 egyszerű lépésben

#1 lépés – Mosd meg az arcodat

Az első lépés minoxidilt használni szakállnövesztésre, egyszerűen csak az, hogy megmosod az arcodat. Használhatsz csak vizet vagy arclemosót.

#2 lépés – Nedvesítsd be az arcod egy törölközővel

Csináltak egy kutatást ami azt találta, hogy a törölközővel finoman benedvesített arc, ami a legjobb felszívódást eredményezi a minoxidilnál. Csak hogy tiszta legyen, az arcodról nem szabad csöpögnia a víznek, viszont nem érdemes teljesen száraznak se lennie.

#3 lépés – Használj minoxidilt ott, ahol szeretnéd, hogy szakállad nőjön

Szívj fel 1 ml Minoxidilt a pipettával (a náluk kapott pipettán jelölve van hogy mennyi az 1 ml) és kezd el csöpögtetni a területre, ahol szakállat szeretnél növeszteni. Ha a habot használod, akkor a kupak feléig töltsd fel habbal és azt kend fel az arcodnak arra a területére ahova az új szakálladat szeretnéd.

#4 lépés – Finoman dörzsöld be a minoxidilt arra a területre ahova a szakállat kéred

Miután 1 ml minoxidilt felcsepegtettél vagy felkentél az arcodra, két ujjaddal finoman dörzsöld bele arra a területre, ahova szakállat szeretnél. Nem kell erősen nyomnod, csak legyen egy vékony réteg mindenhol, ahova az új szakállad nőjön.

#5 lépés – Mosd meg a kezedet gondosan szappannal

Valószínűleg nem szeretnél extra szőrt növeszteni az ujjaidon, úgyhogy menj biztosra, és mosd meg gondosan a kezedet szappannal miután minoxidilt használtál.

 

4 lépésben egy képen összefoglalva:

 

Hányszor kellene használnom naponta?

Az ajánlott mennyiség, a napi kétszeri használat, lehetőleg reggel és este, és nem érdemes túl közeli időpontban használni egymáshoz. Amennyiben lehetséges, a legideálisabb 8-12 órát hagyni a két alkalom között. Mivel ez nem mindenkinek kivitelezhető, azt ajánljuk, hogy naponta kétszer használd mindenképpen, és próbálj meg minél több időt hagyni a két alkalom között (de 8-12 óránál több nem szükséges).

 

Szakáll növesztés tippek - A LEGNAGYOBB HIBA, AMIT ELKÖVETHETSZ!

Amit még mindenképpen fontos megemlíteni - és ez szokott a legnagyobb hiba lenni, amit a minoxidil felhasználók elkövetnek-, az az hogy a napi 2x-es rendszeresen használat hihetetlenül fontos ahhoz, hogy gyorsan érd el a célodat.

Használhatod naponta egyszer, és az is fog eredményt hozni, de az eredmény sokkal sokkal lassabb lesz.

Azt gondolná az ember, hogy ha nem használja minden nap, vagy naponta csak egyszer, akkor mondjuk 10%-kal lassabban fog eredményt hozni. Viszont a mi tapasztalatunk az, hogy legalább kétszeresére nő az idő amíg használni kell, ha nem vagy következetes, és nem használod minden egyes nap kétszer.

Természetesen egy lassabban növekedő szakáll is ezerszer jobb mint egy semmilyen, viszont fontos megértened, hogy ha prioritássá teszed azt a napi 2x2 percet, akkor tudod igazán gyorsan elérni a célod.

A sikersztorik, előtte-utána fotók, amiket látsz, olyan emberek érték el, akik prioritássá tették az életükben, hogy ezt a napi 2x2 percet eltöltik erre és meg is lett az eredményük.

 

Mennyi minoxidilt használjak az arcomon szakállnövesztésre?

A hivatalos ajánlott mennyiség 2 ml naponta, két részre osztva, tehát 1-1 ml reggel-este.

Az 1 ml jelezve van a tőlünk vásárolt minoxidilhez adott pipettán, a hab esetén pedig a kupak fele felel meg 1 ml-nek.

Ha egy alkalmat vagy egy napot kihagytál, ne bánkódj rajta, az nem segít, egyszerűen folytasd ugyanonnan másnaptól. Ha az segít, állíts be egy ébresztőt a telefonodon felkelés után 10 perccel és egyet akkorra, amikor haza szoktál érni. Ne kenj fel dupla adagot, mert az nem segít.

Míg bár nekünk, eladónak, érdekünk lenne, azt állítani, hogy használj többet, akkor gyorsabban fog a szakállad nőni. De mi mégse tesszük, úgyhogy kérlek higgy nekünk.

Rengeteg kutatást folytattak, és azt találták, hogy napi 2x 1 ml-nél többet használva csak minimálisan - ha egyáltalán -, növeli a szőrnövekedés sebességét, viszont a mellékhatások esélyét drasztikusan.

A másik oldal pedig, hogy NE használj kevesebbet, akkor se, ha spórolni szeretnél. A fent leírt bekezdés (arról hogy minimum 2x esére nő a szakállnövesztés ideje, ha nem a megfelelő mennyiséget használod) itt is fokozottan igaz! Ha csak 20%-kal kevesebbet használsz, nem 20%-kal lesz több idő míg szakállad nő, hanem 2x.

 

Mennyi ideig hagyjam a minoxidilt az arcomon?

Mennyi ideig hagyjam a minoxidilt az arcomon?

A Rogain fejbőrön való felszívódásáról szóló tanulmánya azt találta, hogy 4 óra kellett ahhoz, hogy 75%-a felszívódjon az aktív hatóanyagnak a hajhagymákba. Mivel a szakáll terülétén a bőr vékonyabb, nagy eséllyel az ajánlott 4 óra közel 100%-os felszívódást eredményez.

Miután minoxidilt használtál az arcodon, várj kb 4 órát mielőtt lemosnád vagy hidratálót krémet, szakáll olajat használnál. Sokan nem szokták lemosni 4 óra után. Ha nem szárad ki a bőröd tőle és nem zavar, akkor nem szükséges lemosnod neked sem. 

 

Mennyi idő amíg a minoxidiltól szakállam lesz? 

Mindenki szervezete másképpen reagál a minoxidilra és mindenki más szinten kezdi. Ezért nem lehet tökéletesen megmondani, hogy mennyi idő alatt fog szakállad nőni tőle.

Viszont a sok tízezer felhasználó tapasztalataiból, akik már szakállat növesztettek, meg tudjuk saccolni, hogy mire számíthatsz.

A legtöbb esetben ha rendszeresen használod minden nap 6 hónap és 2 év közötti idő kell ahhoz, hogy teljes szakállat növessz (ha nulláról indulsz persze).

Vannak akiknek 3-4 hónap is elég hozzá. Nyilvan, ha már van valamennyi szakállad és az egyéb befolyásoló tényezőid segítik a dolgot (eddzel, egészségesen táplálkozol, vitaminokat beviszed stb.), akkor hamarabb is elérheted a célodat.

Ha nincs szőr az arcodon egyáltalán, és a hormonjaid is alacsony szinten vannak, akkor 1-1.5-2 évre kell számítanod mire tökéletes szakállad lesz. (persze ez nem azt jelenti hogy 4-5 hónap múlva már nem lesz vagány borostád vagy rövidebb - de gyengébb - szakállad).

 

A minoxidil szakáll tényleg végleges?

Igen, már több tízezer férfi növesztett minoxidillel szakállat, hagyták abba a használatát több éve, és a mai napig tökéletes szakálluk van.

Amit mi látunk az az, hogy minden srácnak szakálla nőtt (és meg is maradt) aki elég ideig használta, mivel a szőrszálak terminálissá (azaz véglegessé) válltak. Csak olyan esetekben jelezték a használók, hogy valamennyi szakállat veszítettek, akik csak egy vagy két hónapig használtak minoxidilt, és nem várták meg amíg a szinte átlátszó, ideiglenes szálak terminális (végleges) szakállá váltak volna.

 

Melyik minoxidil márka a legjobb szakállnövesztésre? 

FIGYELMEZTETÉS: Az egyetlen dolog amire oda kell figyelned, hogy olyan minoxidilt vásárolj, amiben nincs olyan összetevő mint ‘azelaic acid’ vagy ‘saw palmetto’. Ezek talán működnek a fejbőrön, de nem az arcon, mivel ezek DHT blokkolók.

Természetesen az összes nálunk kapható minoxidil megfelel ezeknek!

 

Mik azok a DHT (dihidrotesztoszteron) blokkolók

Amikor egy több összetevőjű hidratálót választasz, mint egy szakállolajat, szakállbalzsamot, vagy valamilyen arckrémet látni fogod, hogy rengeteg termék van a piacon (még szakállolajos cégeknél is), amik tartalmaznak DHT blokkolókat. A DHT az az androgén hormon, ami felelős a szőrszálak és főleg az arcszőrzet növekedésért. 

Bár ezek a DHT blokkoló szerek valószínűleg nem befolyásolják a ‘vellus’ szálak megjelenését, és talán nem állítják meg teljesen az arcszőrzet fejlődését, de lelassítják a szakállnövesztés folyamatát. Méghozzá nagy mértékben.

 

Folyadék minoxidil vagy hab minoxidil

Folyadék vagy hab minoxidil

A folyékony minoxidil olcsóbb és egyesek szerint könnyebb kimérni az 1 ml-t, viszont száríthatja a bőrt azoknál, akiknek kevésbé zsíros a bőre, vagy vékonyabb a bőrük.

A hab minoxidil, 5x gyorsabban szívódik fel, és nem szárítja a bőrt, mert nincs benne propylene, viszont drágább a bonyolult előállítási technológia miatt.

Ha minél olcsóbban szeretnéd megoldani, akkor a folyadékot válaszd, és ha nagyon szárítja a bőröd, használj rá krémet.

Ha a kényelmet szeretnéd választani, és nem szeretnél több órát várni a felszívódásra, akkor a hab a neked való választás.

Nagyon komolyan átvizsgáltuk és figyelemmel követjük a fejlesztéseket, viszont az 5%-os Kirkland Minoxidilnál nincs jobb minőségű termék, az áráról már nem is beszélve. A 10%, 12,5%-os Minoxidilek extra összetevőkkel, nem hogy javítanának az eredményeken, csak extra kockázatokat hordoznak magukba. (kezdve attól, hogy csak engedélyek nélkül Indiában gyártanak ilyeneket, folytatva a mellékhatásaikkal...).

 

Hogyan tudom felgyorsítani a szakállnövekedést?

Feltudom bármivel is gyorsítani a szakállam növesztését? Ebbe most beletrafáltál!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne legyen hiányod azokból, amik befolyásolják a szakállnövesztést. Tehát, 

Viszont a következő módszerek azok, amik igazán feltúrbózzák a minoxidil hatását, jelentős extra költség vagy időeltöltés nélkül. (fontossági sorrendben)

 

Derma Roller

A legzseniálisabb dolog amivel valaha találkoztam. Ha a cikk elején nehezen hitted el, hogy szakállat tudsz növeszteni nulláról, akkor ezen végképp ki fogsz akadni. Mert hogy, azt fogom állítani, hogy ha több száz hajszál méretű tüskét egyhéten egyszer-kétszer végig gurítasz a szakálladnál, drasztikusan gyorsabban fog nőni a szakállad.

Na, most hogy túl vagyunk a meglepődésen, ahogy eddig is tettem, jöjjön a kutatás és a bizonyíték. 

A minoxidiles szakállnövesztős közösségben a legismertebb duó, a Minoxidil + Derma roller. Nem kerül szinte semmi időbe, nem okoz fájdalmat, és kifejezetten jó áron hozzá lehet jutni.

Egy 0.5 mm hosszúságú tűkkel rendelkezdő derma rollerre lesz szükséged, mert ez az a hossz, ami megfelelő méretű mini szúrásokat csinál a szakáll területén és csak a felhám részét éri a bőrödnek.

A szúrások a bőrön nem okoznak semmilyen fájdalmat, viszont pont azt a reakciót váltja ki a szervezettől, hogy az arc gyógyulási folyamatát megindítja, ami azt jelenti, hogy több friss vér és hormon kerül a bőrnek arra a területére ahova mi szakállat szeretnénk, ezáltal gyorsítva a szőrnövekedést.

Eddig csak hajjal végzett tanulmányt végeztek, viszont ez a kutatás azt találta, hogy a Derma roller és a minoxidil jelentősen hatásosabb hajnövesztésre, mint csak a minoxidil önmagában.

FIGYELMEZTETÉS: Amikor derma rollert és minoxidilt használsz együtt, akkor miután használtad a derma rollert (egyhéten egyszer, vagy kétszer), mindig tégy egy 24 órás szünetet minoxidilból, hogy ne direkt módon szívódjon fel a szer.

 

Biotin

A Biotin egy alapvető vitamin amire szüksége van a hajunknak, szőrünknek, hogy tudjon egészségesen növekedni. Ezt egy bizonyos mennyiségben beviszed természetes módón (főleg ha nagy húsimádó vagy), viszont érdemes megtámogatni megfelelően választott Biotin vitaminnal

Mivel a szőr növekedésének egészségét és sebességét javítja és növeli, ezért gyorsabban látható, ahogy végleges szőrszállá alakulnak az ideiglenesek, és ez hatalmas motivációt ad a szakállnövesztésnél.

 

Érzékeny bőrre való arckrém

Ha a folyadék minoxidilt használod, van rá esély, hogy ki fog száradni a bőröd. Ezt érdemes elkerülni egy érzékeny bőrre készített arckrémmel.

Rengeteg krémet kipróbáltunk, és nekünk is és a vásárlóinknak is a Nivea Soft hidratáló arckrém vált be a legjobban, ezt tudjuk őszintén ajánlani neked is.

Viszont ha most is használsz valamilyen arckrémet ami bevált neked, akkor nyugodtan használd tovább azt, a lényeg, hogy az arcbőrödet ellássuk a szükséges tápanyagokkal.

(Bár ajánlott olyan arckrémet használni, ami DHT blokkoló mentes)

Úgyhogy használj arckrémet vagy szakáll olajat a szakáll helyén, de lehetőleg 4 órával a minoxidil felkenése után (tehát csak a felszívódás után).

 

Kirkland Minoxidil szakállas Gyakran Ismételt Kérdések

Szakállnövesztés Gyakori Kérdések

 

Meddig használjak minoxidilt, hogy teljes szakállam nőjön?

A legtöbb minoxidiles szakállnövesztő azt tapasztalja, hogy csak átlátszó vékonyabb ‘vellus’ (pihés) szőr nő az első 1-3 hónapban, majd folyamatosan elkezdenek ezek sötétedni és vastagabbá válni, ekkor lesz belőlük végleges szakáll. 6-12 hónap rendszeres használat után a legtöbben teljes szakállról számolnak be.

 

Borotválkozhatok amíg minoxidilt használok?

Igen. Borotválkozhatsz, méghozzá ez könnyebbé teszi a minoxidil szérum felvitelét, viszont egyáltalán nem szükséges. Vannak olyan szakállnövesztők, akik borotválkoztak közbe és akik egyáltalán nem, az eredményen nem változtat.

 

Ki fog hullani a szakállam ha abbahagyom a használatát a minoxidilnek?

Nem fog kihullani. Az új szálak növekedése le fog lassulni, és a hajszálak átmérője minimálisan csökken, de szinte az összes új szőrszál megmarad örökre, miután abbahagytad a használatát.

Úgy tűnik, hogyha egyszer a hajhagymák és androgén receptorok a szakállnál teljesen aktiválódnak, a hormonális visszajelzés megtartja a szakállat miután abba is hagytad a minoxidil használatát.

Más szavakkal, a minoxidil által növesztett szakáll nagy eséllyel teljesen végleges. (ezért is figyelj oda nagyon, hogy csak ott használd ahol tényleg szakállat akarsz!)

 

Milyen gyarkran használjak minoxidilt szakállnövesztéshez?

A hivatalos ajánlott mennyiség 2 ml naponta, két részre osztva, tehát 1-1 ml reggel-este.

Az 1 ml jelezve van a tőlünk vásárolt minoxidilhez adott pipettán, a hab esetén pedig a kupak fele felel meg 1 ml-nek.

 

Meddig tartsam a minoxidilt az arcomon?

A Rogain fejbőrön való felszívódásáról szóló tanulmánya azt találta, hogy 4 óra kellett ahhoz, hogy 75%-a felszívódjon az aktív hatóanyagnak a hajhagymákba. Mivel a szakáll területén a bőr vékonyabb, nagy eséllyel az ajánlott 4 óra közel 100%-os felszívódást eredményez.

Miután minoxidilt használtál az arcodon, várj kb. 4 órát mielőtt lemosnád vagy hidratáló krémet, szakáll olajat használnál. Sokan nem szokták lemosni 4 óra után. Ha nem szárad ki a bőröd tőle és nem zavar, akkor nem szükséges lemosnod neked sem. 

 

Szakállnövesztés.hu közösség

Amikor én kezdtem a minoxidiles szakállnövesztést kb. 6 évvel ezelőtt, szinte semmi információ nem volt elérhető a szakállnövesztésre való használatáról. Mindössze egy-két elrejtett posztot lehetett találni külföldi fórumokon.

Most, 6 évvel később, több mint 50 ezer felhasználójú külföldi csoportok léteznek, és mi is létrehoztunk egy magyar nyelvű csoportot, ahol segítjük egymást és minden kérdésre igyekszünk válaszolni. Csatlakozz hozzá IDE kattintva, ha szeretnéd követni, hogyan növesztenek szakállat a magyarok.

 

Konklúzió - avagy, ha lusta voltál elolvasni, akkor összefoglalom a lényeget

Minoxidilt használva könnyedén tudsz szakállat növeszteni, ahogy már több 10 ezer srác tette előtted is.

Vannak akik állítjak, hogy a minoxidil nem fog szakállat növeszteni neked, de egyszerűen túl sok bizonyíték van; nem tudják már letagadni. Több kutatást hoztunk csak ebben a cikkben, és több ezer vélemény található az interneten, ami mind azt igazolja, hogy a minoxidil egyszerűen csak működik, mindössze csak használnod kell rendszeresen. 

Bárhonnan is vásárolsz, csak megbízható helyről vásárolj minoxidilt, mert egyes helyeken hígitva, hamisítva árulják, ami sajnos nem sokat ér, és mivel nem ismerjük a tartalmát akár veszélyes is lehet.

Szóval ha szeretnél te is szakállat növeszteni, és elindulni a szakállnövesztés ösvényén, akkor KATT IDE

90 napos garanciánk miatt nincs mit veszítened, kezd el még ma a minoxidiles szakállnövesztést és pár hónap múlva már vagány szakállal büszkélkedhetsz te is!

 

 

Hivatkozott kutatások (angol nyelven):

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26380504

https://www.docdroid.net/PoZ5Iha/jde13312.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27356887

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2395092

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23960389




x
x