🚨 ⚠️ INGYENES házhozszállítás minden 20000 Ft feletti rendelés esetén! 📦

Dermaroller szakállnövesztéshez. Tényleg ez a legbiztosabb módja az arcszőrzet növesztésének? (Dermaroller - részletes Útmutató)

július 29, 2019 0 hozzászólás

Dermaroller szakállnövesztéshez. Tényleg ez a legbiztosabb módja az arcszőrzet növesztésének? (Dermaroller - részletes Útmutató)

A Dermaroller, vagy más néven a Beard Roller egy érdekes kis eszköz, a végén több száz kis tüskével.

A kérdés csak az, a dermaroller tényleg segít a szakállnövesztésben?

Sok férfi akarja tudni, hogy ezzel a tüskés kis kütyüvel lehet e természetes módon szakállat növeszteni. A válasz pedig, hogy elméletileg igen.

A dermaroller biztonságosan használható az arcszőrzet területén, és a vérkeringés stimulálásával a szakállnövesztésben nagyban segíthet.

 

A dermaroller stimulálja a szakállnövesztést

Szakállnövesztés stimulálása

A dermarollereket és más hasonló ’microneedling’ eszközöket leggyakrabban a nők használják az arcon lévő ráncok kisimitására, és hogy ezzel is megelőzzék és eltávolítsák a rosacea-t (értágulat), és más aknés hegek kialagulását.

A működése elég egyszerű:

  1. A dermaroller apró tüskéi a bőrödön végiggörgetve szemmel nem látható szúrásnyomokat hagynak
  2. A szervezet felismeri ezeket a kis sérüléseket, és megkezdi a gyógyítási folyamatot
  3. A vérkeringés javul, tápanyagokban és hormonokban gazdag vér megy az arcszőrzet területére. Emellett pedig a kollagén termelődés is beindul.

És mivel a kollagén, és a keratin is egyaránt szükséges összetevői az arcszőrzetünk szőrtüszőinek, az androgén hormonok (tesztoszteron és DHT) pedig a növekedést táplálják. 

Ezekből logikusan következtethető, hogy ezek természetes módon segítik a szakáll növekedését.

Sőt, mi annyi eredményét láttuk már a dermarollernek, hogy még azt is le merjük írni, hogy néhány más szakállnövesztési praktikával kombinálva, a dermaroller a az egyik legjobb társ az arcszőrzetünk növesztésében, vagy a foltos szakáll eltüntetésében.

Rengeteg dermaroller vásárlónk jelezte már, hogy mekkora javulást vettek észre a szakálluk növekedésében, de még a hajnövesztésüknél is.

És a sok visszajelzés alapján leszűrhető, hogy a minoxidil használata mellett még hatásosabb.

Dermaroller hatása a haj növekedésére

A fent látható kép egy tanulmányból van, ahol a kutatók azt vizsgálták, hogy a dermaroller lehet e egy jó opció a hajnövesztés stimulálására.

Nagy meglepetésükre a dermaroller (minoxidil használata mellett) jobb eredményeket mutatott új hajszálak tekintetében, mint a közismert hajnövesztő, a minoxidil (dermaroller használata nélkül).

A tanulmány az angol nyelvű International Journal of Trichology-ban jelent meg még 2013-ban, és a kutatók az eredményekre alapozva azt feltételezik, hogy a dermaroller használata aktivál egyes őssejt növekedési faktorokat/tényezőket.

És akkor jöjjön a fontos kérdés…

Ezek az eredmények az arcszőrzet területére is érvényesek?

Ki tudja? Valószínűleg igen a válasz, de nem tudhatjuk biztosra amíg nem csinálják meg ugyanezt a kutatást, csak a szakáll területére fókuszálva.

Megjegyzés: a kutatásban 1.5mm-es dermarollert használtak. Ez a tüske méret már túl nagy lenne az arc területén alkalmazva, mivel ott sokkal vékonyabb a bőr mint a fejtetőn.

Ha szeretnéd kipróbálni te magad is, akkor ajánljuk a 0.5mm-es hosszúságút.

Most csak annyit lehet biztosan kijelenteni, hogy több száz ember jelzett már vissza (csak nekünk) a dermaroller eredményességéről, emellett pedig egy kutatás is rámutat a dermarollerben rejlő potenciálra.

Hogyan használd a dermarollert szakállra

Dermaroller a szakáll növesztéséért

A dermarollert a szakállra használni egyáltalán nem bonyolult. Egyszerűen fogod és végiggörgeted az arcodon (főleg a szakáll területére fókuszálva) körülbelül heti kétszer.

Természetesen vannak különbségek a használatát tekintve, ami függhet például a tüskék méretétől, vagy attól hogyan akarjuk megakadályozni a fertőzéseket, szóval nézzük ezeket lentebb részletesen:

Milyen gyakran dermarollerezzem az arcszőrzetem?

A szakértők többsége szerint a heti kettő használat a legideálisabb az arcszőrzet növesztéséhez. A bőrödnek is szüksége van a pihenésre, főleg hogyha kisebb ’sebeket’ ejtessz rajta. Két dermaroller használat között ezért hagyj időt neki regenerálódni. Kb. legalább három napot.

Természetesen a tüskék mérete is egy fontos tényező, ami meghatározza milyen gyakran használhatod az eszközt. Ha egy kicsi 0.25mm-esről beszélünk, akkor naponta is használhatod.

Ha egy nagyobb, 0.5mm-es tüskéjű rollerről beszélünk, akkor kövesd a heti 2x szabályt.

A 0.75mm-es rollereket pedig biztonságosan heti egyszer lehet használni.

 

Milyen irányba használjam a dermarollert?

Dermaroller használatának irányai

Az irányok amerre görgetned kell, az az a 8 irány, amit mondjuk egy iránytűn is megtalálhatsz. Magyarul használd vízszintesen, függőlegesen, és átlósan is egyaránt, mindkét irányba végiggörgetve.

Szóval először fel, le, balra, és jobbra tízszer menj végig a dermarollerrel a szakállad területén. Utána ugyanez, csak átlósan mindkét irányba körülbelül tízszer.

Ezzel a módszerrel egyenletes szúrásokat csinálsz az egész arcszőrzeted területén, ami a legoptimálisabb a szakállnövesztést tekintve.

Mekkora nyomást helyezzek a dermarollerre ha használom?

Nincs szükség nagy erőfeszítésekre miközben használod. Csak éppen annyi nyomást kell használni, hogy a tüskék végigmenjenek az arcbőröd felületén.

Az olyan területeken, mint az orca közepén, ahol a bőr nem olyan feszes, ott egy enyhe nyomást lehet használni, vagy az is megoldás lehet, ha a nyelved belülről kifelé nyomva a bőrt a dermarollernek feszíted.

Fontos megjegyezni, hogy a dermarollerezésnek nem kellene fájnia, és még akkor is ha nem érzel fájdalmat, attól függetlenül a tüskék ugyanúgy kis (akár szemmel nem is látható) szúrás nyomokat fognak hagyni a bőrödön.

Hogyan fertőtlenítsük és tisztítsuk a dermarollert?

Mivel a dermarolleren lévő összes tüske érintkezik a bőr felületével (már ha helyesen használjuk), és ezek el is érik a felhámot, ezért szükségszerű mindig fertőtleníteni a dermarollert.

Hogy eltávolítsd a káros baktériumokat, és a tüskéken maradt elhalt hámsejteket, minden használat előtt és után mosd le langyos vízzel, és vagy mártsd alkoholba (még a listerin is megteszi, ha nincs a háznál tiszta alkohol), vagy használhatsz egy fertőtlenítő sprayt is.

Ha nem tisztítod és fertőtleníted rendszeresen a dermaroller fejét, akkor az egyenértékű, mintha meghívót adnál a baktériumoknak a bőröd alsóbb rétegeibe a tüskék által hagyott kis szúrásnyomokon. Ezt mindenképp szeretnénk elkerülni, szóval ne legyél lusta, és fertőtlenítsd minden használat előtt. Fél perc az egész.

 

A legjobb típusú dermaroller szakállhoz

Dermaroller szakállnövesztéshez

Sokféle dermaroller létezik egészen a 0.25mm-es tüskéjűtől a 3mm-esig, titánium rolleres, vagy rozsdamentes acél rolleres, különböző szélességű görgőfejekkel stb.

Lentebb összegyűjtöttük neked a legfontosabb szempontokat amiket meg kell nézz egy dermarolleren, hogyha szakállnövesztés céljából szeretnéd megvenni és használni.

Ha túl lusta vagy tovább olvasni, akkor tudd, hogy a leghatásosabb dermaroller a 0.5-0.75mm-es titánium tüskés. Katt ide, ha szeretnéd kipróbálni a dermarollert te is.

Titánium vagy Rozsdamentes acél

Két féle anyagot szoktak használni a dermaroller tüskéihez. A titániumot és a rozsdamentes acélt.

Ha olcsóbb kategóriájú dermarollert szeretnél, akkor maradj a rozsdamentes tüskésnél, de a titánium köztudottan jobb, és sokkal strapabíróbb a másik fajta dermarollerrel szemben.

Ebből következik, hogy nem kell olyan gyakran cserélni, és újat venni, ami miatt pedig hosszú távon a titánium tüskés még gazdaságosabb is.

A titánium fő hátránya csak annyi, hogy az acél tüskéshez képest tompábbak maguk a tűskéi. De ez egy 0.5mm-es Dermarollernél nem jelent gondot.

Tüske méret

Egy 0.25mm-es tüske már elég ahhoz, hogy stimuláld a vérkeringést az arcszőrzeted területén, de hogy elérd a tüszőket és fokozd a kollagén termelést, érdemes a 0.5 vagy a 0.75mm-es mellett dönteni.

A tüskék száma a dermarolleren

Azt hihetnéd, hogy minél több tüske van a rolleren az annál jobb, de ez nem teljesen igaz.

Általában a 192 vagy az 540 tüskések között választhatsz. A kevesebb tüskéjű biztonságosabbnak mondható, de személy szerint mi az 540 tüskéset használtuk/juk, és jelenleg is csak azt áruljuk. És ugyanúgy szép eredményeket értünk el vele, mint ahogy már sok száz vásárlónk is.

 

A dermaroller használata Minoxidillel

Az egyik legnépszerűbb módszer, amikor a heti egy-két dermarollerezést a minoxidillel együtt kombinálják.

Már előzőleg mi is írtunk sokat a minoxidilról (mégiscsak arról szól az oldalunk), és hogy mennyire hatásos, így elég logikus lépés, ha a dermaroller használata mellett a minxodilt is használjuk.

De hogy hogyan használd a dermarollert a minoxidillel?

Egyszerű. Használd a minoxidilt naponta kétszer (délelőtt és délután). A hét egyik napján pedig a minoxidil helyett használd a dermarollert a szakálladra.

Az ok, amiért nem ajánlott ugyanazon a napon minoxidilt és dermarollert használni, az az, hogy megelőzzük a szisztémás felszívódást (ha a minoxidil a vérkeringésbe jutna, még erősebben hatna az egész szervezetünkre, és nem csak az arcszőrzetünkre).

Ja, és emellett még éget is mint a fene a minoxidil, ha használod a friss szúrásnyomokon…

Ökölszabály, hogy a dermaroller és a minoxidil együttes használatánál, legalább 24 órát várj a minoxidil újboli felvitelével a dermaroller után.

 

A dermarollerezés mellékhatásai

Dermaroller használatának mellékhatásai

Dermarollert használni biztonságos és gyakorlatilag mellékhatás mentes, ha a leírtak alapján csinálod 0.25-0.75mm-es tüskékkel, amik otthoni használatra alkalmasak.

Bármit használsz e fölött, és nagy esély van rá, hogy találkozni fogsz néhány  mellékhatással, mivel egyre mélyebbre és mélyebbre hatolnak be a tüskék a bőrödön.

A legtöbb szakértő azt mondja, hogy 0.5mm felett csakis hozzáértő szakember használjhatja a dermarollert.

A pikkelysömörrel vagy ekcémával rendelkező embereknek is inkább azt ajánlják, hogy kerüljék az eszköt használatát.

Emellett azt is fontos megérteni, hogy aki komolyabb akné problémával szenved, annak nem ajánlott a használata, mivel könnyen szétterjedhet a bőrprobléma.

Minden alkalommal ajánlott fertőtleni a dermarollert, hogy ezzel is csökkentsd a fertőzés és gyulladás kockázatát.

Itt van néhány ismert mellékhatás (és megoldásai):

  • Vérzés (ha túl nagy tűt használsz, vagy túl erősen nyomod)
  • Horzsolások (ha nem helyesen használod)
  • Fertőzés (ha nem fertőtleníted rendszeresen)
  • Aknék rosszabbodása (nem ajánlott aknés arcra használni)
  • Bőrhámlás (bőrradír használata javasolt ilyenkor)

 

És néhány jótékony hatása a rendszeres Dermaroller használatnak:

  • Segíthet a ráncok eltűntetésében
  • Csökkentheti a bőrön lévő hegeket
  • Elősegítheti a vér megfelelő áramlását az adott területen
  • Segíthet a kollagén, keratin és az elasztin termelésében
  • Stimulálja a hajhagymákat

 

Gyakran ismételt kérdések

Meg kell borotválkoznom mielőtt használnám a dermarollert?

Nem, nem kell. Viszont ha már hosszabb szakállad van, akkor néhány szál lehet hogy beleakad a görgőbe. Ha ez áll fent nálad, akkor érdemes kisebbre vágni szakállvágóval. Teljesen megborotválkozni felesleges.

Mi a legjobb dermaroller méret a szakállnövesztéshez?

Ez függ a bőröd vastagságától, és a célodtól is, de a legtöbben amit használnak és ajánlanak, az a 0.25mm-es tüskétől a 0.5mm-es tüskéig terjedő roller.

Hogyan tisztítsam a dermarollerem?

Megtisztíthatod és fertőtlenítheted, ha belemártod alkoholba, vagy használsz rá fertőtlenítő sprayt.

Milyen gyakran használhatom a dermarollert egy héten?

A 0.25mm-eset akár naponta. A 0.5mm-est hetente maximum kétszer. A 0.75mm-est pedig hetente egyszer.

Ha emellett használsz minoxidilt is, akkor fontos, hogy várj 24 órát a dermarollerrel, miután felvitted az arcodra a minoxidilt.

Hogyan működik a dermaroller?

A szakáll növekedése a sok száz dermarolleren lévő kis tüske által hagyott apró tűszúrások segítségével működik, ami segít hormonban és tápanyagokban gazdag vért szállítani arra a területre.

A dermaroller használata emellett segít stimulálni a természetes kollagén és keratin termelést és aktiválja az őssejt növekedési faktort. Mindezek ilyen vagy olyan módon, de összefüggnek a szakállnövesztéssel.

A használata fájdalmas?

Elsőre úgy tűnhet, hogy fájdalmas procedúra az egész, de ha az ajánlott módon csinálod az ajánlott méretű dermarollerrel, akkor alig fogsz érezni valamit. Az egyetlen terület ahol lehet kissé kellemetlen a görgő használata az az érzékenyebb ajkak feletti terület.

Ne feledd, hogy nem feltétlenül kell érezned a tűszúrásokat, és az extra nyomás a dermarollerre nem feltétlenül jó megoldás.

A dermaroller tényleg segíthet a szakállnövesztésben?

Igen. Több száz férfi már használja a dermarollert szakállnövesztés céljából, és rengeteg pozitív visszajelzsét kapunk nap, mint nap.

A hab a tortán, hogy van egy tanulmány is (Duhrat et al.) amiből tisztán kivehető, hogy a dermaroller a minoxidillal együtt használva sokkal eredményesebb, mintha csak simán minoxidilt használnánk a hajnövesztésnél. Hasonló működési elv alapján ennek az arcodon lévő szőrszálaknál is működnie kell.

 

Összefoglalás

A dermaroller egy olcsó, és könnyű módja a szakáll szálainak a stimulálásához. A vérkeringés javításával, a kollagén, és a keratin termelés felgyorsításával működik.

Lehet, hogy nem a leggyorsabb módja a szakállnövesztésnek, de az egészen biztos, hogy az egyik legbiztosabb.

Klinikailag bizonyított, hogy a fejbőr területén is működik, és hasonló módon a szakáll területén is működik. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a cikk, és te is szeretnéd kipróbálni a dermarollert szakáll, vagy hajnövesztés céljából, akkor nézd meg a 0,5mm-es Dermarollerünket ide kattintva.




x
x