🚨 ⚠️ INGYENES házhozszállítás minden 20000 Ft feletti rendelés esetén! 📦

Hogyan alakítsd úgy a szakállad, hogy az dúsabbnak tűnjön

július 10, 2018 0 hozzászólás

Hogyan alakítsd úgy a szakállad, hogy az dúsabbnak tűnjön

Ez valószínűleg a leggyakrabban feltett kérdés a szakállasok világában: "Hogyan lehetne még dúsabb a szakállam?" Először is, ne borotválkozz. Egyszerűen csak hagynod kell növekedni, hogy láthasd a teljes potenciálját a szakálladnak. Ez átlagosan olyan 3 hónapot is igénybe vehet. Nem, nem három hét — három hónap.

A szakállnövesztés egy lelki dolog

Tényleg az. Az emberek majd mondani fogják neked, hogy borotválkozz meg, vágd le, és hogy a szakáll "nem való mindenkinek." Minden férfi megérdemel egy vagány szakállat, olyan stílusban amilyenben csak akarja, és olyan emberek nélkül akik minden nap azt mondják vágd le.

Azt hiszem valahol olvastam, hogy a legtöbb férfi a szakállnövesztését mindössze két hét után feladja. Hogy mi?

Nem is értem, hogy gondolhatja azt valaki, hogy két hét alatt kinő a teljes szakálla. Az még mindig a borostás időszak, és a legtöbb férfinak akkor még nem is erős a szakálla. Gyengének tűnik. Csak az igazán szerencséseknek van teljes, dús szakálla a második hétre. 

Szóval kérlek ne támaszkodj az egyik szakállas kollégád eredményeire, aki fantasztikusan menő, dús szakállat növesztet. Ne támaszkodj egy olyan csávó eredményeire akinek a foltos szakállából egy dús, favágós szakáll lett, mindössze pár hónap leforgása alatt. Ne adj neki két hetet, ne adj neki három hetet; legalább három hónapot adj neki, mielőtt eldöntöd, hogy a szakáll dolog neked való vagy sem.

Minél fiatalabb vagy, annál lassabban nő a szakállad, szemben az idősebbekkel. Ez még egy ok, amiért nem hasonlíthatod össze magad másokkal.

És még akkor is, ha kivárod a három hónapot, az még mindig a tökéletes szakáll felé vezető út kezdete. A szakállak egyre nagyobbak, és dúsabbak lesznek minden egyes hét elteltével, a foltos részek pedig, ahol nem nő szőrzet, eltűnnek idővel.

Nagyon sokan próbálják maguknak megcsinálni az arc- és nyakvonalat a szakálluknál, és jó néhányan fel is sülnek. Ez rendben is van, balesetek előfordulnak, ezért még ne borotválkozz meg teljesen. A szőrszálak mindig visszanőnek, könnyen kijavíthatod azzal, hogy csak vársz. Persze nem számít balesetnek, hogy ha a fél arcszőrzeted leborotváltad; itt csak az apróbb hibákról beszélünk, például, hogy az arcvonal túl alacsony, vagy épp a nyakvonal túl magas lett. De ezekről még később.

A szakáll dúsítás/növesztés módszerei

Az egészséges szakáll alapja belülről kezdődik

Az egészséges élet nem meglepő módon jobb, és szebb bőrhöz, hajhoz, és lelkiállapothoz vezet. Egyszerűen csak figyelj oda a szervezetedre, menj le a közeli kondi terembe súlyokat emelni, táplálkozz egészségesen. Ha ezek nagy részét csinálod, az már fél győzelem! 
Ha szerinted nem szoktál bevinni a napi étkezéssel annyi vitamint, és tápanyagot amennyit kéne (a minden napos gyorskajáldázás például ebbe a kategóriába esik), akkor fontold meg a multivitaminok szedését.
Minden este aludj eleget, és bár ez lehet nehéz manapság, de próbáld meg a stressz szintedet is kordában tartani.
Hogyan legyen egy egészséges életstílusod, ami ténylegesen segít a szakállnövesztésben? Másik cikkünk erről a témáról itt: DHT-, és Tesztoszteronszint növelés

Jamaikai fekete ricinusolaj

Ez egy fantasztikus olaj a szakállunk dúsításához, és az ún. hordozó olajok ("A hordozóolaj bármilyen növényi olaj lehet, amely az illóolaj hígítására szolgál") közül talán a legjobb, mivel segít a hajhullás kezelésében. Hamarosan jön a következő cikkünk, amiben részletesen írunk hogy használhatjátok a Jamaikai fekete ricinusolajat a szakállnövesztésben.

Minoxidil

Egy másik jó lehetőség még a szakállnövesztéshez a Minoxidil, ha van foltos terület az arcodon, ha nincs; sőt még akkor is ha egyáltalán nincs még szakállad. Sokan e mellett döntenek, mivel ez a leggyorsabb és leglátványosabb módja a szakállnövesztésnek amit eddig ismerünk.

Mikro-needling

A mikro-needling, vagy más néven dermarolling az nem más, mint hogy egy kicsi, apró tüskés hengert görgetsz végig az arcodon, amivel beindítod a szervezeted, és a bőröd öngyógyító folyamatát. Ezalatt a gyógyulási folyamat alatt, a testünk kollagént termel, amely tulajdonképpen fiatalon tart minket. Legalábbis a bőrünket. Sokan használják ezt a kisebb sebhelyek, hegek, striák eltüntetésére, és nem utolsó sorban a hajszálak visszanövesztésére a kopasz területeken.
Ugyanezt a koncepciót alkalmazzuk a szakáll területére, ahol a férfiak legalább 0.5mm-es tűket használnak. Ez aztán stimulálja az új szőrszálak növekedését amiket eddig még nem láthattunk azon a területen.
A dermarollerekről további infót az útmutatónkban találhatsz.

Hogyan tűnjön dúsabbnak a szakállad

Formázd meg az arc-, és nyakvonalad, hogy egy dúsabb szakáll illúzióját keltsd

Ez valójában sokkal fontosabb, mint azt sokan hiszik. A szakáll körvonalazása elengedhetetlen ahhoz, hogy a szakállad teljesnek nézzen ki, sőt, sokkal dúsabb hatást kelt majd. Ez igaz a rövid és a nagy arcszőrzetekre is.

A szakálladnak tükröznie kell, hogy minden nap törődsz vele, így jóval kevesebb kritikát fogsz kapni.

A nyakvonal formázása

A nyakvonalat az ádámcsutkától legalább két ujj vastagságnyival fentebb vágjuk meg.

Az arcvonal formázása

Az arcvonal tényleg (bár sok idő elteltével), de sokkal jobban fog kinézni ha természetes marad. De ha a növekedés nem elég gyors és erős az arcodon, akkor az arcvonal helyes formázása segíthet a szakáll dúsabb megjelenésében, mivel a gyenge, magányos szőrszálakat levágva csak a sűrűbben nőtt rész fog látszódni. Ha az arcvonalad természetesen nő az átlagtól feljebb, akkor szintén megfontolandó hogy vágd lejjebb a dúsabb hatásért.

Ha kétségeid vannak, hogy meg tudod-e csinálni magadnak, akkor ajánlott (főleg az első alkalommal) felkeresni egy borbélyt. Győződj meg róla, hogy pontosan tudd, hogy milyen stílusú szakállat szeretnél végeredményben kapni, és hogy ezt a borbélyod is teljes mértékig megértse. Így elkerülhető, hogy úgy formázza a szakállad, ahogy csak ő akarja. Bár ettől függetlenül jó ha meghallgatod a tanácsait, mégis csak ő a szakember a témában.

A szakáll karbantartása a maximális növekedésért

A napi meló a szakállal nem kell hogy sokáig tartson. És a napi karbantartás nem csak abban segít, hogy a szakállad egészségesnek, dúsnak nézzen ki, hanem segít ledönteni azt a sztereotípiát is, hogy a szakáll egészségtelen, és csak a lusta férfiak növesztik mivel nem szeretnek borotválkozni. Igazából a szakállal sokkal több munka van minden egyes nap, mint a borotválkozással.

Néhány dolog amit gyakran meg kell tennünk a szakállunkért:

  • Mosni (2-4x /hét)
  • Fésülésni (1-2x /nap, vagy többször)
  • Kefélni (legfeljebb napi 1-2x, vagy hetente párszor)
  • Olajat használni (1x naponta, vagy annyi alkalommal amennyiszer szükséges)
  • A kiálló szőrszálakat egy kis ollóval levágni
  • Az arcbőrt masszírozni

Ne mosd túl gyakran a szakállad samponokkal vagy szappanokkal. Valójában azt is javasoljuk, hogy ne is használjon senki a szakállára hagyományos sampont, mivel azok nem véletlenül lettek a fejbőrre kifejlesztve. Az arcbőr és a fejbőr teljesen különböző területek, ezért használj arcszappant vagy egy all-natural típusú sampont. 

Bár amíg vizes a szakállad kefét vagy fésűt nem ajánlott használni, addig teljesen rendben van ha úgy fésülöd, hogy még nedves (törölközővel megtörölgetve). Az olaj használata fésülés közben pedig szintén sokat segíthet a szőrszálak egészségében és megtartásában, a fésű pedig segít szétteríteni a szakállon az olajat. Várd meg amíg a szakállad teljesen megszárad mielőtt használnád a kefét, a szőrszálak rongálása elkerülése végett.

Azzal nincs semmi gond, hogyha mondjuk zuhanyzás közben kicsit "átöblíted" a szakállad, de lehetőleg ne mosd meg, hacsak nem kell áttisztítani.

Tartsd mindig szemmel a kiálló szőrszálakat, és vágj le a felső részéből ollóval, amint csak látsz egyet. 

Az arcod masszírozásának nagyon hatékony hatása van, amire sokan nem is gondolnak, de stimulálja a szőrszálak növekedését. A legjobb akkor masszírozni amikor valamilyen szakáll kondicionálót viszel fel az arcszőrzetedre, mint például a jamaikai fekete ricinusolaj, ami segít a véráram fokozásában, miközben tápanyagokat és hidratáltságot biztosít az arcodnak.

A szakálladnak szüksége van időre és törődésre

Jegyezd meg: idő. Ha a szakállad kezdi kitölteni az üres területeket, de még mindig foltos, akkor az idő mindig segít. Ne borotválkozz, hagyd had nőjön. Az ebben a cikkben említett technikák felhasználásával a lehető legjobb, és legdúsabb szakállad lesz ami csak genetikailag lehet. Lehet, hogy nem mindenkinek sikerül megnöveszteni álmai szakállát, de minden héten javíthatunk szakállunk lehetőségein. A következetesség és az odaadás kulcsfontosságú. Kezdjük el növeszteni és szakállra fel. 




x
x