🚨 ⚠️ INGYENES házhozszállítás minden 20000 Ft feletti rendelés esetén! 📦

Dermaroller - Segít a szakállnövesztésben, vagy sem?

július 26, 2017 0 hozzászólás

Dermaroller - Segít a szakállnövesztésben, vagy sem?

Ez a cikk már régen íródott, így nem biztos, hogy megfelelő információkat tartalmaz. Kérlek olvasd el legújabb írásunkat erről a témáról: Dermaroller szakállnövesztéshez (Dermaroller - részletes Útmutató)

A Dermaroller egy több száz kis tűből álló henger, amelynek a használata elindítja testünkben a kollagén termelést. Ebben a blogbejegyzésben részletesebben is megnézzük, hogy hogyan is segít ez nekünk a szakállnövesztésben.

 

Hogyan Működik?

Miközben a Dermarollert végiggörgetjük az arcunkon, az irharétegben közvetlenül a hámréteg alatt kis, szemmel nem látható tűnyomok keletkeznek, melyeknek a gyógyulására a test elindítja a kollagén termelését.

A kollagén egy természetes fehérje, mely a testünk fehérje készletének egynegyedét teszi ki.

Csakúgy mint a keratin, (ami szintén egy természetes fehérje, a haj egyik alkotóeleme) a kollagén is az a fehérje, amitől a bőrünk feszes, és rugalmas. Segít fenntartani a fiatalos kinézetet, egészséges bőrünket. Ugyan úgy fontos a fehérje a hajunknak, és a szakállunknak, mint az egész testünknek általánosan a fogyasztásunkban.

 

Várj, akkor a nőknek miért nem nő a szakálluk?

Kicsit hülye kérdés, de az igazság, hogy sokszor felteszik. Minden a hormonokon múlik. Egyszerűen a nőknek nem ugyanolyanok a hormonjaik, mint nekünk férfiaknak, szóval még ha kollagént is termel a szervezetük, nem nő ki a szakálluk hála az Istennek. 

 

Szóval a Dermaroller a Minoxidil használata nélkül is segít?

Na most itt jönnek a dolgok, amik kevésbé lesznek világosak. Mivel a genetika nagy szerepet játszik, hogy az ember szakállat növeszt-e vagy sem (igen, még azoknak is, akik Minoxidilt használnak), így egyértelmű lesz a szakállnövesztésünk legelején, hogy milyen géneket örököltünk, mennyire nő a szakállunk, és milyen gyorsan.

Ha babaarcú vagy, és nincs szakállad, valószínűleg segít a plusz kollagén termelés, de általánosságban elmondható, hogy egy arcra kenhető szakállnövesztő nagyban megnöveli esélyeinket. Ismerős az a két kopasz hely ami a szakállas férfiak szája alatt van mindkét oldalt? Néhány férfi kitöltötte azt a részt is a szakállával a Dermarollert használva Minoxidillel. 

Mások pedig észrevették a szakáll növekedését új helyeken a Minoxidil használata nélkül is. 

 

Hogyan használjam a Dermarollert a szakállamra?

Ha a DR mellett használsz Minoxidilt, kérlek várj legalább 24 órát a felvitelével. Sok ember úgy hiszi, hogy a Dermaroller arra van, hogy a Minoxidil jobban, gyorsabban és mélyebbre beszívódjon, de ez téves.

A Minoxidil a saját "tempójában" kell hogy beszívódjon a bőr felszínén, és nem mélyebben, hogy bejusson a véráramba, és komoly egészségügyi problémákat okozzon. Emellett ezzel a módszerrel olyan helyen is kinő a szőr, ahol nem szeretnéd. A Minoxidil emellett meggátolja a kollagén termelődést, így az ellentétes hatást érhetjük el, ha nem várunk. 

 

Megfelelő használata:

Az újonnan vásárolt Dermaroller már eleve fertőtlenített, de ha aggódsz emiatt, akkor te magad is megteheted. Fontos, hogy megfelelően tisztítsuk minden használat előtt és után is, mivel baktériumok és elhalt hámdarabok is kerülhetnek rá, amit visszavihetünk az arcunkra, ha nem tisztítjuk. Ha valamilyen gyógyszertárban található alkoholt használunk az tökéletes a célra. Sőt még a Listerine is megteszi, a lényeg, hogy fertőtlenítse a Dermarollerünket.

A lényeg, hogy kiöntünk egy kicsit egy kis pohárba, és a DR fejét pár percre beleáztatjuk, vagy akár egy kifejezetten csak erre a célra használt puhasörtéjű kefét is használhatunk e mellett, de csak óvatosan, ha megsérülnek a Dermarolleren lévő tüskék inkább dobjuk ki, ne okozzunk magunkban nagyobb kárt.

 

Miután ezzel megvagyunk használhatjuk is a fenti képen lévő módon: 10-szer függőlegesen fel és le, majd vízszintesen 10-szer, végül átlósan is 10-szer. Fontos, hogy nem kell nagy erővel csinálni, de azért egy enyhe nyomást kell használni.

Amikor más irányba akarsz görgetni vele, emeld fel a Dermarollert, és ne az arcodon forgasd, mert nagyobb sebeket csinál a bőrön.

 

Milyen gyakran használjuk?

A 0.5mm-es, vagy annál kisebb tüskéjű Dermarollert heti 1-2-szer használhatjuk, szépen fokozatosan és gyengén kezdve, hogy a szervezetünk hozzászokjon. A legjobb ha 3 naponta egyszer használjuk, azaz hetente kétszer. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, hagyjunk időt a szervezetünknek, hogy a regeneráció beinduljon. Ha túl gyakran görgetjük végig az arcunkon, akkor a bőr túlságosan is megsérül, így pedig az ellenkezőjét érjük el, mint amire a Dermarollert kitalálták.

Ha a Dermarollerről olvasunk általánosságban, akkor olyat találhatunk, hogy 1-2 havonta használjuk csak, de ez leginkább a nőkre vonatkozik, mivel mi férfiak gyorsabban gyógyulunk elméletileg.

 

Kell borotválkoznom mielőtt elkezdem?

Jó ha rövid a meglévő szakállunk a DR használata alatt, vagy a legjobb ha nincs is. Ha hosszabb szakállal használjuk, akkor a tüskék téphetik a szálakat, így nem ajánlott. Ezek mellett azért se ajánlott szakállal használni, mert fontos, hogy a tűskék elérjék a hámréteg alatti réteget, amit akadályozhat a szakállunk. Azok a férfiak akik nem akarnak borotválkozni, ők általában az arcon a felsőbb területeken használják, ahol nem annyira dús a szakálluk.

 

Használjunk valamilyen olajat a görgetés után

Miután végmentünk az arcunkon, jó ötlet hidratálni valamilyen olajjal, vagy krémmel. Ezt lehet közvetlenül a Dermarollerezés után, de figyeljünk oda, hogy kifejezetten arcra készített terméket használjunk. Éppen ezért ajánljuk a speciális szakállolajak használatát az egyszerű krémek helyett. 

 

Van valamilyen mellékhatása a Dermarollernek?

Csakis a piros bőr a használt területen ha 0.5mm-est vagy annál kisebbet használunk. Ez is csak néhány óráig, vagy maximum egy napig, attól függ mennyire érzékeny a bőrünk. Ezek mellett csakis pozitívumai vannak! 

 

Bármi kérdésed van a Dermarollerrel kapcsolatban, vagy csak van hozzáfűzni valód ne habozz, Szólj hozzá!

 




x
x