🚨 ⚠️ INGYENES házhozszállítás minden 20000 Ft feletti rendelés esetén! 📦

Útmutató a minoxidiles szakállnövesztéshez

július 04, 2017 0 hozzászólás

Mi az a minoxidil, avagy létezik hatásos szakállnövesztő

Ez a cikk már régen íródott, így nem biztos, hogy megfelelő információkat tartalmaz. Kérlek olvasd el legújabb írásunkat erről a témáról: Szakállnövesztő Útmutatónk

Szakállnövesztők közül jelenleg a piacon a leghatásosabb a minoxidil tartalmú termékek. Épp ezért is indult el ez a webáruház, hogy elérhetővé tegyük számotokra ezeket a szereket, és hogy megbízható oldalról tudjátok megszerezni a szakállnövesztőket. Hogy tisztába tegyük nektek mi is maga a minoxidil, és a termékek amiket árulunk, összeszedtunk mindent amit csak tudunk, a használatától kezdve, a felvitelén át, a mellékhatásokig.

 

Mindenek előtt válaszoljuk meg a legfontosabb kérdést:

Mi az a minoxidil szakáll? 

A minoxidil szakáll az, amikor valaki a lentebb bemutatott minoxidil nevű hatóanyagot használva, szakállat növeszt magának, akár nulláról, akár foltos szakállról kezdve.

 

1. Mi az a minoxidil?

Először is tegyük tisztába, hogy mi az a minoxidil (mint hatóanyag).

 

A wikipedia szerint:

A minoxidil egy vérnyomáscsökkentő szer. Mindemellett lassítja a hajhullást, és elősegíti a hajszállak visszanövését.

2. Veszélyes ez?

Egyáltalán nem. Nagyon ritka esetekben fordul elő olyan mellékhatás, mint bőrirritáció, bőrpír. Ekkor sajnos abba kell hagynunk a szer használatát. De a jó hír, hogy ez az egyetlen komolyabb mellékhatás. Emellett csak még egy mellékhatásról tudunk, ami a bőr kiszáradása. Ez már sokkal gyakrabban előfordul, de egy egyszerű DHT mentes arckrémmel megelőzhető.

Egyedül az alacsony vérnyomással élő embereknek nem ajánljuk a használatát, a minoxidil vérnyomáscsökkentő hatásának köszönhetően. Ha mégis használni szeretnéd és szívproblémákkal élsz, ajánljuk, hogy kozunltálj orvosoddal előtte.

3. Eddig nagyon jól hangzik, de most hajnövesztésre vagy szakállnövesztésre haználjam?

Mindkettőre használ. Hivatalosan a minoxidilt, mint hatóanyagot a hajhullás lassítására, megállítására, és a haj visszanövesztésére használják. Mégis egyre elterjedtebb a minoxidil arcon való használata, szakáll kinövése érdekében.

Még egy tanulmányt is végeztek Thaföldön, a minoxidil szakállnövesztő hatását vizsgálva:

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02275832

4. Rendben, de hogy vigyem fel az arcomra?

Minden szakállnövesztő termékünk adatlapjának leírásában ott van a használata, de azért leírjuk ide is:

Alaposan most meg az arcod szapannal, vagy egyszerűen csak vízzel. Mérj ki 1 ml-t a mellékelt pipettával, egészen a jelzett vonalig.

Csepegtesd a kimért oldatot az arcodra, oda ahol szeretnéd, hogy meginduljon a szőr növekedése.

Két ujjaddal vagy a pipettával finoman kend el az arcodon az oldatot.

Moss kezet alaposan szapannal.

Ezt naponta kétzer ajánlatos megtenni. Fontos, hogy akkor van a leggyorsabb és leglátványosabb eredmlny, ha rendszeresen használjuk.


Ajánlott használata (legalábbis ahogy mi használtuk):


Reggel olyan 8 óra körül felvisszük a minoxidilt, ami általában 30-60 perc alatt felszívódik az arcbőrröl (viszont ne mossuk még le, mert mélyebb rétegekbe idő kell, hogy eljusson).

4 óra múlva szappanos vízzel lemossuk az arcról jó alaposan.

Megint várunk 4 órát (mivel két használat között ajánlott 8 órát várni), majd 16-kor felvisszük a második 1 ml-nyi minoxidilt.

4 óra várakozás, míg teljesen felszívja, majd megint alaposan meg kell mosni az arcunkat (éjszakára nem ajánlott fent hagyni az oldatot, mert akkor egész éjszaka szárítja a bőrt a benne lévő alkohol - bár több vásárlónk is felhagyja, mert nem érzékeny a bőrük)

Egyelőre ennyit erről a témáról, ha bármi más eszünkbe jut, frissíteni fogjuk a bejegyzést, szóval nézzetek fel idő többször is! :)

Gyakran Ismételt Kérdések:

Meddig kell használnom a szert?


Ez nagyon változó, az első változások már sokaknál 2 héten belül látszanak, másoknál (és ez szerencsére tényleg ritka) 2 hónap is kellhet. Összességében elmondható, hogy az egész folyamat 6 hónaptól, másfél évig is terjedhet.

A szakállam ki fog hullani, ha abbahagyom a használatát?



Természetesen nem. Ha elég ideig, és rendszeresen használtad, hogy rendes, erős szakállad legyen, akkor ettől nem kell félned. Előfordul, hogy használat után kissebb eltűnések lesznek, de ez leginkább akkor, ha nem használjuk elég ideig (értsd mindössze kb 1-2 hónap használat).



Borotválkozzak rendszeresen, mialatt a minoxidilt használom?

Ahogy érzed. Ha leborotválod, akkor a "csupasz" arcbőrbe, könnyebben és gyorsabban felszívódik az oldat, de különösebben nem számít. A legtöbb férfi nullással levégja a szőrt, vagy borotválkozik rendszeresen, míg úgy nem látja, hogy ideje meghagyni nőni.



Használat közben hullanak ki a régi szálak. Miert van ez?

Ez teljesen természetes. A régi kihullott szálak helyére jönnek az új, vastagabb és erősebb szálak, de ez általában csak az első hetekben fordul elő.

Bármi kérdésed van, írj nekünk a Kapcsolat oldalon felül, vagy egyszerűen itt a hozzászólásban!

Forrás:

https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02275832




x
x