🚨 ⚠️ INGYENES házhozszállítás minden 20000 Ft feletti rendelés esetén! 📦

10 ok a szakállnövesztés mellett: Nem csak stílusosabb, de egészségesebb is

október 18, 2017 0 hozzászólás

10 ok a szakállnövesztés mellett: Nem csak stílusosabb, de egészségesebb is

szakallnovesztes.hu

Amikor valami népszerűvé válik, akkor amellett célponttá is válik a kritikus emberek előtt, akik vagy nem értik a trendet, vagy egyszerűen csak nem tetszik nekik. A szakáll hosszú idők óta nagy népszerűségnek örvend a férfiak körében világszerte. Sokan azért növesztik, hogy ezzel is kifejezzék nézetüket másoknak. Sokan pedig azért mert szerintük egyszerűen csak menő, stílusos és jól áll nekik. Ezek mellett pedig még vannak akik jobban örülnének ha ez a trend egyszerűen eltűnne. 

Szerencsére azoknak a férfiaknak, akik szeretik a szakállukat, sokkal több okuk van a szakállnövesztésre, mintsem csak a stílus. A kritikusok valószínűleg nem realizálják, hogy a szakáll egészségügyi előnyökkel is jár, ami azt jelenti, hogy itt az ideje megismertetni velük, hogy a szakállas emberek miért egészségesebbek, mint akik borotválkoznak.

 

1. UV-sugarak blokkolása

Széles körű tudományos kutatások kimutatták, hogy a nagyobb szakállak képesek az UV-sugárzás 95 százalékát kiszűrni. A szakáll nem csak megakadályozza, hogy a bőr megégjen, hanem segít megvédeni a bőrráktól is. 

 

2. A borotválkozás aknét okoz

Ha van szakállad, akkor nagyon nagy az esélye annak, hogy az arcszőrzeted alatt teljesen sima a bőröd (ha megfelelően ápolod a szakállad). A thoughtcatalog.com szerint a borotválkozás segít a baktériumok elterjedésében az arcon. Ez azt jelenti, hogy a megfelelően ápolt szakáll segít az egészséges bőr megtartásában, elérésében.

 

3. A megfigyelés fontos

Egy tanulmányban nyolc férfi szándékosan megborotválkozott, majd visszanövesztették szakállukat. A növekedés minden egyes szakaszában fotókat készítették, hogy katalógust készítsenek belőlük.

Amikor a férfiak teljesen visszanövesztették a szakállukat, a kutatók 64 férfit és 64 nőt összehívtak. hogy elemezzék a képeket a fejlődésről és mondják el a véleményüket. A kutatás kimutatta, hogy minél jobban nőtt a férfiak szakálla, annál inkább pozitívabbnak látták őket a 128 ember egyöntetű véleménye alapján.

 

4. Építi az önbizalmat

Azok a férfiak, akik magabiztosabbak, mint mások, többnyire sikeresebbek is lesznek az élet minden területén. A jebiga.com szerint a szakáll olyan "hatalmat" és önbizalmat ad, amely minden külső személy számára nyilvánvaló. Épp ezért a szakállnövesztés eldöntése már egy jó út, hogy magasabb életszínvonalat szerezzünk, és hogy sikeresebbé váljunk.

Szakálltól önbizalom? Simán!

 

5. Természetes szűrő

Azok a férfiak akik bajuszt növesztenek élvezik annak olyan előnyeit, mint például hogy a mikroszkópikus allergéneket az arcszőrzetük szűrik, és ennek következtében a szénanátha, vagy más allergiák ritkábban jelennek meg mint csupasz arcú férfitársaiknál. 

Szakállal ez a szűrési védelem egy teljesen új szintre kerül. Valójában a szakáll segít abban, hogy ugyanezek az allergének nemcsak az orrjáratokba de a szánkba se jutnak be, ami összességében jobb egészséget eredményez. Ha egy szakállat és egy bajuszt kombinálsz akkor kétszeres védelmet kapsz, amit egy borotvált férfi nem kaphat meg. Természetesen mondanunk se kell, hogy ez is csak akkor működik, hogyha megfelelően ápoljuk a szakállunkat, és jelenleg a szakállolaj a legnépszerűbb szakállápoló erre a célra.

 

6. A fiatalság forrása

A szakáll tulajdonképpen a fiatalság "szökőkútjaként" is működhet, a sok védelemért amit köszönhetünk neki. Mivel az arcszőrzet védi az arcbőrt a rákos megbetegedésektől és kevesebb a pattanások kialakulásának esélye, a bőröd tovább marad egészséges. Az, hogy a szakállad és a bajuszod távol tartja az allergéneket szintén javítja az egészséged általánosságban. Ily módon, a szakállad nem csak fiatalabbá tehet külsőleg, de belsőleg is fiatalabbnak érezheted magad.

 

7. Kevesebb ránc

A másik jó hatása annak, hogy kevesebb napfény éri az arcbőröd, az az hogy a ráncok is később jelennek meg arcodon. Bár ez a fiatalokat nem igazán érdekli, a későbbiekben hálásak lesznek a szakálluknak, hogy ők még 50 évesen is 30-nak néznek ki.

 

8. Segít csökkenteni az ínybetegségek lehetőségét

Amikor a szakállad és a bajszod segít a levegőben lévő baktériumokat távol tartani a szádtól, akkor amellett segít csökkenteni az ínybetegségek kialakulásának kockázatát. Meg kell jegyezni, hogy a fogakat azért még megfelelően mosnunk kell, de a szakállunk akkor is egy plusz védelmet tud nyújtani ínyünk egészsége érdekében, amit a borotvált férfiak nem kaphatnak meg.

 

9. Megőrzi a bőr nedvességét

A borotválkozás megnyitja a pórusokat a bőrünkön, és az arcunkon vágásokat is okozhatunk néha (akár figyelmetlenségből, sietségből stb.), amelyek kiszárítják a bőrünket idővel. Nyáron és télen a szabadon lévő pórusok az arcon az időjárás miatt olyan helyzetet hoznak létre, amikor a bőr elveszíti a szükséges nedvességét, és elkezd hámlani. Ha van szakállad, ezeket a problémákat egyszerűen elkerülheted, és szép és egészséges lehet a bőröd. 

 

10. Megakadályoz más bakteriális fertőzést is

Ha van szakállad, akkor a pórusok a bőrödön természetesen védve vannak mindenféle baktérium ellen amik megpróbálnak bejutni és fertőzést okozni. A baktériumok különböző forrásokból jöhetnek, és rendkívül veszélyesek lehetnek, ha be tudnak jutni különböző "nyílásokon". A borotválkozás úgymond megnyitja ezeket a nyílásokat, így bejutási lehetőséget adva ezeknek a baktériumoknak. Szakállal ezek a bejutási lehetőségek zárva maradnak.

 A szakáll több mint egy stílusos plusz kiegészítő, a szakáll egy életmentő eszköz is. Lehet ez így egy kicsit túlzásnak tűnhet, de a sok egészségügyi előny mellett amit nyújt, csoda, hogy nincs több férfi aki szakállat növesztene. A következő alkalommal, hogyha valaki megpróbál rábeszélni hogy vágd le, mindössze csak emlékeztetned kell őket, hogy a szakállad hosszabb életet és szebb, egészségesebb bőrt biztosít. Mindig szép dolog, ha van egy tudományos módja a kritikusok szájának befogására.

 

Minoxidil

Ha pedig egy kis segítségre van szükséged a szakállnövesztésben, nézz rá webáruházunkra!




x
x